Om NTNUF

NTNU Flyklubb (tidligere NTH Flyklubb) ble stiftet 01.09.1932 og er en av norges mest aktive seilflyklubber med hovedbase i Trondheim. Som det fremgår av navnet, har NTNUF sterk tilknytning til studentmiljøet i Trondheim. Opprinnelig var NTH flyklubb kun for NTH-studenter, men i dag er vi åpne for alle som vil være med. I 2013 byttet klubben navn fra NTHF til NTNUF.
I dag har vi en total medlemsmasse på ca 100 og hele tiden rundt 15 elever under opplæring. Vi har piloter på alle nivåer, fra abc-elever (dvs grunnkurs) til landslagsnivå. Klubben har en målsetting om at det skal drives mest mulig høyverdig flyving, det vil si strekkflyving og konkurranseflyving. Dette bærer også flyparken vår preg av.

NTNU Flyklubb er medlem av Norges Luftsportforbund (NLF). Gjennom NLF er vi også tilsluttet det internasjonale luftsportsorganet FAI.

Dokumentet Hvordan fungerer NTNUF beskriver hvordan vi organiserer flyving, betaling og andre praktiske ting.

Paulinegård
Klubbhuset vårt «Paulinegård» ligger ved Lerkendal i Trondheim. Her har vi verksted, møterom og oppholdsrom.

Flyging
I vinterhalvåret, det vil si i studie-semestrene (august->desember, februar->mai), flyr vi på helgebasis på Oppdal (Fagerhaug). Vi har felles avreise fra klubbhuset klokka 0700 lørdag morgen. På grunn av en konsesjonsbegrensning som forbyr flyving før 1200 på søndager er avreise den dagen klokka 0900. Etter endt flyving pakkes flyene ned, eller de settes i hangar. Er det lørdag, hender det at noen overnatter til søndagen, noe som ofte er svært sosialt og trivelig. Vi flyr så lenge det er lyst, så det blir ofte lange dager ute med masser av frisk luft!

I sommerhalvåret settes noen flyene på rikssenteret for seilflyving, Starmoen/ORS, som ligger utenfor Elverum. Her har vi ikke lenger noen organisert flyving, folk kommer og går som de vil. Senteret stiller slepeflyver, så det er mulig å fly hele uka. Starmoen er også base for en del av de årlige konkurransene (Norgesmesterskapet, JR-NM, B-NM, Elverum Open), i tillegg til en rekke kurs (Acro-kurs, Sentralt grunnkurs, Instruktørkurs, mm). Senteret har egen campingplass og eget internat hvor man kan overnatte til en rimelig penge.

Leirer
To ganger i året arrangerer vi leir. Høstleiren (eller Bølgeleiren) legges oftest til Bjorli. Leiren er normal i månedsskiftet september-oktober. Påskeleiren har vi på Oppdal. Seilflyleirene våre samler ofte mange av de medlemmene som ikke lengre bor i Trondheim.

Oppdal flyplass – Fagerhaug
Fagerhaug ligger ca en mil øst for Oppdal, og er «vår egen» flyplass. Her holder vi til største delene av vinterhalvåret. Flystripa er 1000 meter lang, og fullt asfaltert. Forholdene i Oppdalsområdet er ofte svært bra, der man får trent både bølger, hang og termikk. Andre brukere av flyplassen på Fagerhaug er NTNU Fallskjermklubb og Oppdal Mikroflyklubb, samt noen privateide fly.

Ole Reistad Senter – Elverum
Rikssenteret for seilflyving, like utenfor Elverum.

Bjorli
Bjorli ligger ca. 50 km vest for Dombås. Terrenget rundt plassen består av fjell og en lang rett dal i retning Dombås. En del høye fjell gir gode bølgeforhold dersom været tillater det. Banen ligger midt i dalen, er rundt 800 meter og asfaltert i omtrendt 15 meters bredde. Lesja Fallskjermklubb stilte velvillig sine lokaler til disposisjon for en meget overkommelig pris. Kort sagt et imponerende anlegg!

Styret og Verv

Klubbens styre når du gjennom kontaktskjemaet vårt.

Formann Sondre Bjørø

Seilflyoppmann Mats Ruste Holen
Kasserer Henrik Opheim
Motorflyoppmann Ulf Hustad
Sekretær Carlos Bayo
1. vara Arnulf Snekvik
2. vara Even Arneberg Rognlien
3. vara Nora Baglo Helle

Andre verv:
Klubbens operative leder (Flygesjef) Jan Erik Arendal
Skolesjef Thomas Nielsen
Teknisk leder seilfly Ole John Aske
Utstyrsansvarlig Nina Langhelle
Representant MFL Ulf Hustad, vara Jan Erik Arendal
Revisorer Thomas Nielsen, Ole John Aske
Vara Leif Arne Mo, Trude Liavåg
Valgkomite Jan Erik Arendal, Erik Hals, Nina Langhelle
Vara Anders Valland
Dugnadsansvarlig Martin Granviken
Representant, Trøndelag Idrettskrets Arnulf Snekvik
WWW-sider og mailinglister Even Arneberg Rognlien
PR-ansvarlig Thomas Nielsen
Introkurs-ansvarlig Christian Grøvdal